SheCredit is ondertekenaar van het Code-V convenant

Op 12 december te Amsterdam, was SheCredit één van de ondertekenaars van het Code-V convenant 
Het is een historisch moment voor vrouwelijke ondernemers in Nederland en #SheCredit was daarbij aanwezig als een van de initiatiefnemers.
Bestuursleden Naama Slager RC EMFC en Tineke Rensen waren namens SheCredit vertegenwoordigd.


Op 12 december is Code-V gelanceerd en 65 partijen hebben deze code vandaag ondertekent. De code houdt in dat
- je als organisatie iemand aanstelt die registreert hoeveel vrouwelijke ondernemers financiering aanvragen.
- Dat je vrouw vriendelijk financierings-beleid gaat voeren
- Dat je jaarlijks rapporteert aan de coördinator van het project over het aantal succesvol behandelde financierings-aanvragen, waardoor er data beschikbaar komt

Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt om dit convenant voor elkaar te krijgen, om de handen in een te slaan, tussen publieke en private partijen.

Investering clubs, de overheid, banken, alternatieve financiers, en andere ondersteunende partijen waren vandaag aanwezig om dit convenant te tekenen.

Voor SheCredit is dit geen vreemde kost, wij zijn hier dagelijks mee bezig. Het was dus ook logisch dat wij een van de tekenende partijen zouden zijn.

Maar er gaat meer gebeuren, want vrouwelijke ondernemers lopen niet alleen aan tegen het feit dat ze veel moeilijker, dan mannelijke ondernemers, aan financiering komen. Ze krijgen ook minder grote opdrachten toebedeeld. Ze hebben minder toegang tot de juiste netwerken, het ondernemersklimaat is mannelijk ingesteld.

Afgesproken is om er niet van uit te gaan dat we vrouwelijke ondernemers moeten veranderen zodat ze zich aan moeten gaan passen, maar dat het hele systeem aangepast moet gaan worden en meer gericht wordt op vrouwelijk ondernemerschap.

SheCredit blijft hierbij betrokken. Voorzitter Tineke Rensen zit in het vrouwelijk ondernemers panel dat hierover advies gaat geven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.