Alle Ondernemers & Professionals
die zich vrijwillig inzetten
voor SheCredit

Bestuur

Tineke Rensen
Lid, Voorzitter Bestuur

Tineke is een doorgewinterd (30+ jaren) onderneemster en voormalig topsportster (freestyle skiën, Nederlands kampioen freestyle kayakken). Na de verkoop van haar internationaal bedrijf in de outdoor- en survivalindustrie legde ze zich toe op het helpen van andere onderneemsters om aan hun bedrijf te bouwen met haar Powerful Business Academy. Naast dit mentorschap is ze de initiatiefneemster van de Powerful Business Women’s Club, een unieke en exclusieve business club voor vrouwelijke ondernemers. Ze is ook schrijver van het boek: "Maximum Business Growth for Women”, waarvoor ze praktijkonderzoek deed naar vrouwelijk ondernemerschap en veel gevraagd spreker over dit topic.
Het is haar ultieme ambitie om mee te helpen bouwen aan het succes van SheCredit, maar vooral van vrouwelijke ondernemers, die in Nederland nog geen gelijk speelveld hebben.

***LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tinekerensen/


Margriet Kooiman
Lid, Bestuurslid, Secretaris

Margriet is ruim 10 jaar als advocaat werkzaam bij Yur Advocaten. Zij is daar sinds januari 2022 ook partner.
Margriet heeft aan de Universiteit Utrecht de master Strafrecht gedaan en aan de VU Amsterdam de master Privaatrecht. Als advocaat is Margriet werkzaam in het insolventierecht en ondernemingsrecht, met de nadruk op het intellectueel eigendomsrecht. Zij staat voornamelijk MKB’ers bij in onder andere commerciële geschillen. Door de rechtbank wordt zij daarnaast met enige regelmaat aangesteld tot curator in faillissementen.
Voorheen heeft Margriet vrijwilligerswerk gedaan bij diverse organisaties waaronder de Leo Club Rotterdam. Zij heeft daar in het bestuur de voorzittersfunctie bekleed.

***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/kooimanmargriet/Naama Slager
Lid, Bestuurslid, Poortwachter
Ad Interim Penningmeester tot 31.12.23


Naäma is afgestudeerd (internationaal) bedrijfskundige, met als postdoctoraal de Register Control opleiding aan de TiasNimbas. Ze heeft 15 jaar ervaring als business-en projectcontroller (en 20 jaar als bedrijfskundige), waarbij ze bij vele bedrijven en organisaties (zoals Essent, Heras, Spaarne Gasthuis en Nederlandse Spoorwegen) business cases, OGSMs en bedrijfsplannen heeft beoordeeld en begeleid. Tijdens haar werk bij de Autoriteit Financiële markten heeft zij tevens ervaring opgedaan bij de planning & control cyclus bij financiële instellingen, verzekeraars en pensioenfondsen. Dus zowel in vaste dienst als in ondernemerschap is Naäma doorgewinterd om 'onze' onderneemsters financieel en bedrijfsmatig te adviseren en te coachen. Bij SheCredit heeft ze als Poortwachter het eerste contact met krediet-vragende vrouwelijke ondernemers en staat ze daarbij aan de poort van onze coöperatie.

***LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/naama-slager-rc-emfc-a6836b7/

 


Hester Vos

Lid, Bestuurslid, Coach Commissie

Sinds 10 jaar is Hester Vos werkzaam in de detailhandel. Vanaf 2016 is zij eigenaar van het Tuincentrum Planten & Zo. Gaandeweg heeft zij het ondernemerschap zichzelf toegeëigend.

Als vrouwelijke ondernemer heeft zij ervaren hoe lastig het is, om met financiële partijen om de tafel te zitten. Met haar inzet bij SheCredit, hoopt zij vrouwelijke onderneemsters op weg te kunnen helpen om hun business uit te breiden, een impuls te geven. Dat SheCredit, coaching koppelt aan het krediet ziet zij als grote meerwaarde.

"Success is not final, Failure is not final. It’s the courage to continue that counts"  van Winston S. Churchill is haar lijfspreuk.


***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/hester-vos-17ba55b1/

Revi Jansen

Lid, Bestuurslid, Penningmeester

Revi is afgestudeerd (bedrijfs)econoom en werkzaam
als consultant bij Oldenburg Bonsèl. Met deze
achtergrond heeft hij een solide basis om organisaties
van micro tot macro niveau te begeleiden. Als consultant heeft hij verscheidene opdrachten uitgevoerd in business control, financial control en
sales control. Met een expertise in de ziekenhuisomgeving begeleidt Revi meerdere instellingen bij de berekening en het gebruik van
kostprijzen. Revi begeleidt bij Oldenburg Bonsèl ook young professionals bij hun eerste opdrachten en hun ontwikkeling tot zelfstandige consultants.

Als penningmeester zal Revi verantwoordelijk zijn voor
de financiële huishouding van SheCredit.


***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/revi-jansen-a70029a5/

Anne Sachtleven

Marketing en Communicatie

Anne Sachtleven studeerde aan de School voor
Journalistiek in Utrecht. Zij heeft gewerkt voor
diverse nieuwsmedia, waaronder de Volkskrant,
AT5 en de NOS. Anne maakte een overstap naar (overheids-)communicatie, waar zij zich heeft toegelegd op sociaal-maatschappelijke thema’s
zoals armoede, inclusie en diversiteit en asiel en
integratie. Anne zal als bestuurslid verantwoordelijk zijn
voor de doorontwikkeling van marketing en
communicatie rondom SheCredit.


***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/anne-sachtleven-05b4a358/


Raad van Advies

Freek Paludanus
Voorzitter Raad van Advies

Buiten zelf al 30 jaar succesvol te zijn als ondernemer, zet Freek zijn expertise en passie voor ontwikkeling in om anderen te helpen succesvol te worden of te blijven. Dit doet hij in alle mogelijk denkbare rollen; coach/facilitator, directeur, eigenaar, interim-professional, Bestuurder of Commissaris. Freek is founding partner bij
anderspresteren.nl dat bedrijven succesvol ondersteunt in het realiseren van wendbaarheid en groei. Daarnaast is hij eigenaar van topcoachnederland.nl , dé netwerkorganisatie voor coach-zoekend en coachend Nederland. Vóór zijn leven als ondernemer was hij werkzaam in
marketing & sales en in management- en directiefuncties bij 3M, American Express, MasterCard en DOOR Training & Coaching.

Een vernieuwer en grensverlegger die gelooft dat alles begint bij dienstbaarheid.

***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/freek-paludanus-26019a2a/


René Savelberg
Lid, Lid Raad van Advies

A
ls voormalig CEO van McDonald’s NL, serieondernemer en oprichter van McSense Business Accelerators is hij al ruim 25 jaar bezig als groeiversneller.
Mede daarom 
wordt hij vaak gezien als een van de meest vernieuwende ‘groeidenkers’ van dit moment
. Zijn missie is business leiders te helpen groeikracht te ontwikkelen waarmee ze op lange termijn succesvol kunnen blijven groeien. 
René heeft zijn ervaringen beschreven in zijn #1 managementboek Het Geheim van Groeikracht en houdt hier Groeikracht Sessies en keynote presentaties over.
Ook zit 
hij in diverse Raden van Advies en begeleidt hij business leiders en hun teams op weg naar groei. 
Hij is het aanspreekpunt in Nederland als het gaat om ‘next level leiderschap’ in een wereld die razendsnel verandert.


LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/rsavelberg/


Paul Broholm
Lid, Lid Raad van Advies

Na op Yale University summa cum laude geslaagd te zijn in de filosofie, startte Paul zijn werkend leven begin jaren 80 in de datacommunicatie bij MCTel Inc. Na enkele jaren consultancy brak een periode aan waarin het bankiersleven hem niet meer losliet. Met 10 jaar MeesPierson en ruim 20 jaar ervaring bij InsingerGilissen (v.h.Theodoor Gilissen Bankiers) doet zelfs het label ‘doorgewinterd C-level bankier’ hem nog te kort. 
Paul nam en neemt nog steeds deel in ontelbare commissies, organisaties en stichtingen in alle denkbare organen en rollen; Raden van Advies, Raden van Commissarissen, executive en non-executive boards. Zo is hij momenteel actief als Board member in de Fulbright Commission the Netherlands, als Treasurer bij Stichting Equileap en als Advisory Board member bij Ivy Circle Netherlands.

***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/paul-broholm-8b34aa5/


Laurina Nieukerke
Lid Raad van Advies

Laurina heeft een trackrecord van 20 jaar in fusies, herstructurering, re-integratie en fondsbeheer.
Ze is succesvol serie
-ondernemer, expert o.g.v. Pre-IPO financiering en toonaangevend op het gebied van impact investing. Ze is partner bij
Nicoya Capital Group B.V. en CEO/Founder van Inclusif.nl (onderdeel van Nicoya). In die rol heeft ze de afgelopen 9 jaar meer dan 25 miljoen aan particulier kapitaal gemobiliseerd voor het algemeen belang door maatschappelijk verantwoorde fondsen op te zetten. 
Ze gelooft sterk in goed doen naast financieel rendement.

***LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/laurina-nieukerke-a4022a5/


Ria Joosten
Lid, Lid Raad van Advies


Ria ademt horeca, facilitaire dienstverlening en hospitality. Ze is een 
innovatieve strateeg met passie voor ondernemerschap en gastbeleving. Meer dan 40 jaar is ze directeur-eigenaar van Ria Joosten Catering en Evenementen; in Zuidoost Nederland een toonaangevende speler in de organisatie van catering & evenementen én in de leisuremarkt. Verder is ze eigenaar van o.a. Kasteel Eyckholt, Proeflokaal
Limburg en luxe  groeps-accommodaties als de Braampeel en De Hammermolen.
Ze won in 2013 de verkiezing voor de Meest Markante Horecaondernemer in ons land. Een prijs voor innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Verder is Ria verkozen tot zakenvrouw van het jaar 2014. 
Momenteel coacht ze bedrijven uit diverse sectoren. Ze is medeauteur van het boek 'Natuurlijk Leiderschap' en veelgevraagd gastspreker over topics als Kansen in Ondernemerschap, Natuurlijk Leiderschap en Vrouwen & Ondernemen.

***LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/riajoostenvandijck


Krediet Commissie

Saskia Hoogwoud
Lid, Voorzitter Kredietcommissie


Met meer dan 40 jaar ervaring in Accountancy en Finance is Saski
a een rot en routinier in het vak te noemen. Ooit begonnen in de accountancy en later succesvol met haar eigen onderneming Hoogwoud & Van Haga Administratie & Belastingadvies. Destijds verkozen tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2014 in de categorie mkb-ondernemers. Momenteel werkzaam als Interim Finance manager bij Holland Aromatics B.V. en Stichting Stad & Natuur. Saskia is maatschappelijk betrokken en brengt tevens de nodige ervaring mee uit het bestuurs-circuit.
Zo is ze 
Secretaris/Penningmeester bij Hart voor Zorgend Flevoland en Stichting MET en was zij de afgelopen jaren President van Soroptimist Club Almere. Daarnaast is zij professioneel betrokken als Commissie lid Kwalificatie bij het NOAB t.b.v. de beoordeling herkwalificatie en kwalificaties accountants- en administratiekantoren.  Altijd in voor een uitdaging.

***LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/saskia-hoogwoud-a947808/


Marketing en Communicatie Commissie

Gitte Wouters
Voorzitter
Marketing en Communicatie Commissie

Gitte heeft met haar jarenlange ervaring, in het marketing & communicatie-vak, met name in de private banking sector, zes jaar geleden de overstap gemaakt naar de  duurzaamheidsafdeling van ABN AMRO. Na een aantal jaren met veel passie te hebben gebouwd aan een duurzaam merk voor klanten, medewerkers, investeerders en de maatschappij, is zij zich binnen de bank gaan focussen op de social kant van duurzaamheid; social impact. Een breed begrip maar samen te vatten in de onderwerpen financiële weerbaarheid, financiële inclusie en gelijkheid.
Hier zit dan ook een 
directe link naar SheCredit waar Gitte zich met haar gecombineerde expertise graag voor inzet.

***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/gittewouters


Claartje van Tiel-Visser
Lid van de Marketing en Communicatie Commissie


In de 15+ jaar dat Claartje van Tiel-Visser actief was als zelfstandig marketingcommunicatiespecialist, arbeidsmarktcommunicatieadviseur en copywriter, was er één ding waar ze zich enorm aan ergerde: belangrijke documenten, bedoeld om mensen op één pagina te krijgen, die ongelezen in een la verdwenen.

Tot ze kennis maakte met zakelijk tekenen als oplossing voor dit probleem. Want beeld trekt de aandacht, verheldert, komt tot de kern, brengt emotie over en zorgt daardoor dat mensen informatie zien, snel verwerken én onthouden. En dat mag ook gebeuren met de boodschap, de missie en visie van SheCredit. Dus daar zet Claartje zich vanuit haar expertise voor in..

***LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/claartjevisser/